onsdag 30. mars 2011

Matmuffins!!










Du trenger:

200 g hvetemel
50 g grovbakst
2 ts bakepulver
...150 g revet norvegia, vellagret (evt annen ost)
4 egg
3 dl kesam
1 ts oregano
100 g pepperoni
litt revet cheddar

Bland alt det tørre
Bland egg, kesam og ost med oregano og pepperoni og rør raskt sammen med det tørre
Fyll muffinsformer

Stekes nederst i ovnen ved 175 grader, gjerne på varmluft, ca 30 minutter


Du kan bytte ut pepperonien med skinke om du syns pepperoni blir litt for sterkt. Og du kan ha oppi kuttet paprika og vårløk også evt. Og strø litt ost på toppen også gjerne. :-)

tirsdag 29. mars 2011

Men LIVSGLEDEN min får du ALDRI!



(U)kjære Fibromyalgi

Nå har du herja rundt i kroppen min med dine små fibrojævler i lange tider. Du har gjort sånn at jeg har ikke klart å fungere i hverdagen. Du har tatt fra meg mange gleder i livet, det skal du ha. Du har tatt fra meg evnen til å danse, og du har tatt fra meg motet mange ganger.

Men jeg kan sloss tilbake jeg! Tror ikke at jeg lar deg ta over livet mitt, da tar du grundig feil  av meg! Tror du virkelig at jeg gidder å sitte her inne å se ut på det nydelige vårværet uten å kunne være der? Tror du jeg lar deg trykke meg ned i sofaen og krype inn i min egen selvmedlidenhet? Tror du at jeg gidder å gå rundt å se sliten og grå ut, fordi du har flytta inn i meg, og jeg skal aldri bli kvitt deg??

Bare så du vet det, jeg er i ferd med å ta deg. Du har sikkert merka det i det siste, når du får så lite sukker og karbohydrater, du er sikkert rasende fordi du ikke får det du trenger for å være aktiv. Jeg flirer rått til deg, og du kan bare vente deg en revansj fra min del. Prøv deg ikke på å knekke meg, for det klarer du ikke!!

Men LIVSGLEDEN  min får du aldri!!Jeg skal aldri slutte å le høyt, eller være glad, jeg skal aldri slutte å glede meg over de små ting,  jeg skal aldri slutte å pynte meg, eller sminke meg, jeg skal aldri slutte å bry meg om kroppen min fordi om den føles til tider spedalsk. Jeg trenger ikke å sitte her å bli feit fordi jeg ikke får trim og fordi jeg putter i meg allverdens trøstemat fordi du herjer i kroppen min.

Jeg skal fighte deg, og jeg skal heve hodet, ja jeg skal kverke deg med å sulte deg ut, du får ikke karbohydratene dine, og du får ikke meg til å ligge i en egen selvmedlidenhets dal resten av livet.


Du kan igrunnen bare forbede deg på å bli slått i denne kampen. Du vil nok alltid prøve å lure meg, og sitte der å prøve å stikke meg med ditt djevelske spyd,men du får ALDRI makta over meg, uansett hvor mye du prøver å herje kroppen min.

BASTA!!!!

fredag 25. mars 2011

Vår!!





Det er vår i luften, og det KJENNES!!!


Merker at humøret blir bedre, man kan slå opp dørene og slippe våren inn.

Det er mange av oss som er i vinterdvale hele vinteren og det er ekstra tung å gå så lenge og være i dvale.

Vi bør kunne finne gledene om vinteren også. Våren og sommeren er alt for kort, til at vi kan bruke halve livet vårt på å gå i dvale.

Jeg skal allerede nå begynne å tenke ut noen grep jeg kan ta for neste vinter som kan gjøre den litt kortere.

Det er jo de som er i syden i fire måneder i året,men det er nok ikke mulig for meg å få til. Men om jeg skal ha en sydentur, så bør jeg kanskje legge den til vinteren istedetfor på sommeren eller våren.


Ønsker alle en nydelig dag i vårsola, for de som har fått den. Og dere som enda har snø, jeg ønsker snøen langt ditt peppern gror for dere, :-)


Og så har jeg en gledelig nyhet, mest for meg selv da, men siden jeg begynte å legge om livet og kosten, så har jeg gått ned 8 kilo :-) :-)Kun med lavkarbo!!! og min ekstra gevinst er mindre vondter, bedre humør, mere energi, hvorfor i allverden skulle jeg nekteet meg selv dette, og den som tror at man belønner seg selv med en pose smågodt, de burde vite at de straffer seg selv mere enn de belønner seg. Jeg anbefaler ALLE å prøve!!

onsdag 23. mars 2011

Kranio Sakral Terapi?



Har du prøvd dette? jeg skal ut å prøve dette ut i dag, og jeg vil komme tilbake her i dette innlegget og fortelle om hvordan det gikk.


Her er hva jeg har funnet ut om emnet:


HVA ER KRANIO SAKRAL TERAPI?
Kranio Sakral Terapi er en myk behagelig behandlingsform der klienten nesten ikke merker berøring fra behandleren. Til tross for dette tar kroppen i mot behandlingen med åpne armer.
Behandlingen foregår med klienten liggende på en behandlingsbenk med klær på. Behandleren bruker spesielle teknikker og grep for å løsne spenninger som er i kroppen. Under og etter behandling opplever man som regel en indre ro, og kroppen vil avbalansere og reparere seg selv.

Man merker som regel forbedring allerede etter første behandling. De fleste klienter gir også tilbakemelding om at de føler seg mer avslappet og rolig, har mer overskudd, er i bedre humør og er mer positive i tillegg til at problemet forsvinner.

Normalt behandlingsforløp varer 2-5 ganger men er naturligvis individuelt.
Spenninger og ubalanser i nervesystemer kan stamme fra fødselen. Eller senere oppstå som følge av en ulykke, et fall, eller et slag i hodet, på ryggen, korsbenet eller halebenet. Det kan også skyldes uheldige vaner, forandrede livsbetingelser og langvarig stress. Tannlegearbeid, dårlige arbeidsstillinger og en uheldig kroppsholdning kan også føre til unødige spenninger i nervesystemet. Kranio Sakral Terapi behandling kan hjelpe for å løsne disse spenninger og ubalanser og kroppen vil føle seg mye bedre!




HVA KAN KRANIO SAKRAL TERAPI
HJELPE MOT?

Bl.a:
Hodepine
Migrene
Nakke og skuldersmerter
Ryggsmerter
Nakkeslengskade
Stress
ADHD
Sengevæting
Allergi
Bihuleproblemer
Sinne
Brystsmerter
Tannregulering
Kjevespenninger
Skjærer tenner
Kalde hender/føtter
Fordøyelsesproblemer
Kolikkbarn
Svimmelhet
Hukommelsesproblemer
Konsentrasjonsproblemer
Depresjon
Stort medisinforbruk
Angst/fryktfølelse
Følelse av håpløshet for fremtiden
Manglende energi, overskudd
Bekymringer
Søvnproblemer
Mareritt
Manglende interesse for noe som helst
Følelse av anspenthet
Frustrasjon
Halsbrann
Manglende apetitt
Nervøsitet
Rastløshet
Mageproblemer
Hemorroider
Spente/ømme muskler
Manglende lyst til sosiale/fysiske relasjoner



Kilde: Velværelset

tirsdag 15. mars 2011

Trening?





Fordelene med å trene:

Trening har positive effekter på forstoppelse, overvekt, muskelstyrke, reaksjonstid, humør og seksualliv. Det er holdepunkter for at trening også kan redusere risikoen for tykktarmskreft, prostatakreft og brystkreft, og i fremtiden vil det komme mer dokumentasjon på slike sammenhenger. Dessuten vil trening forhindre stive muskler og ledd.





Trening har til nå vært litt uaktuellt for meg, jeg har den dørstokkmila... you know.. men man komme ikke unna det at trening er sunt for kropp og sjel, og jeg har KUN helsemessige bra gevinst av det.

Jeg vil se litt på mulighetene her rundt, her jeg bor, og hvis jeg begynner å trene så vil jeg legge ut en del om det her.

mandag 14. mars 2011

Supermat



Spirulina har en appetittnedsettende virkning, og er særdeles velegnet kosttilskudd under faste og slankekurer. I tillegg til å skape en metthetsfølelse tilfører spirulina mange viktige næringsstoffer som du ellers lett går glipp av når du spiser lite. Forskning har dokumentert at spirulina har vektreduserende virkning hos overvektige. De næringsstoffene som finnes i spirulina gjør kroppen mer tilfreds og gjør at den krever mindre inntak animalsk protein og sukker.

Spirulina inneholder 10 ganger mer betakaroten enn gulrøtter, 50 ganger mer jern enn spinat, 10 ganger mer kalsium enn melk, 5 ganger mer klorofyll enn grønne blader og 3 ganger mer protein enn fisk.

Spirulina inneholder dessuten vitamin B12, magnesium, enzymer og verdifulle fettsyrer. Se innholdsanalyse for spirulina.
Spirulina inneholder en svært høy konsentrasjon av næringsstoffer. Det er lettfordøyelig og stappfull av antioksidanter. Proteininnholdet i spirulina er hele 62%. Fordøyeligheten av proteinet i spirulina er 85%, mens det i biff kun er 20%.
Kilde: Urtesenteret

  • Er rik på klorofyll, som setter i gang andre prosesser (blant annet omdanning av vitaminer og mineraler)
  • Er ekstremt proteinrik og aminosyrerik
  • Har et bredt spekter av B-vitaminer
  • Er rik på mineraler og sporstoffer
  • Inneholder store mengder umettede fettsyrer (gamma linolensyre)
  • Inneholder store mengder blått pigment som styrker immunforsvaret
  • Er velegnet til slankekur fordi den gir metthetsfølelse. Den er svært mineralrik og den styrker kroppens opptak av vitaminer og mineraler.
  • Er også egnet ved restitusjon etter sykdom eller sykehusopphold
  • Motvirker hudlidelser og allergier
  • Er god ved tretthet og depresjon
  • Senker kolesterolnivået i blodet
  • Stabiliserer blodsukkeret
  • Motvirker gikt, mage- og tarmlidelser

Spirulina fungerer på 3 måter
1. Rensende
Spirulina stimuerer den innvendige renselsesprosessen og renser blodet. Spirulina bygger opp leveren, som spiller en viktig rolle i å fjerne gift- og avfallstoffer fra kroppen. Du kjenner deg mer i form, som igjen gjør deg gladere og du får mer energi.
2. Reparerende
Spirulina oppveier for mangler i kostholdet og forbedrer næringsopptaket. Din fysiske tilstand vil bli merkbart bedre og du vil komme deg raskere etter sykdom, kraftanstrengelser, krevende perioder o.l. Spirulina inneholder B12 som det finnes lite av i naturen ellers. B12 er spesielt viktig for bla. vegetarianere.
3.  Gir Styrke
Spirulina styrker kroppens naturlige immunforsvar og høyner derfor motstandkraften. Du vil kjenne deg sterkere og klar til å takle daglige gjøremål og stress.
                                 
Kilde: Mamut.net

søndag 13. mars 2011

Er du klar?





Snart kommer selvangivelsen og er du klar? Har du begynt å tenke ut på hva du kan skrive av på ekstra utgifter pga sykdom? det er nye regler stadig vekk og i fjor så hadde jeg over 10 tusen i medisinutgifter, men fikk det ikke godkjent, fordi jeg allerede hadde FÅTT særfradrag pga sykdom siden jeg var uføretrygdet.

Forstå det den som kan......

Men i år skal man alså få dekket dette.

Men hva regnes som store utgifter til sykdom som man skal regne med?

Her kan du lese alt om dette, som Mosken har utarbeidet. Kjempeflott side. Anbefales.

fredag 11. mars 2011

Japans økonomi står i fare?





Først, mine tanker til alle de som har mistet noen, til de som har mistet hjemmet sitt, til alle de som er der ute såret.

Jeg tenner et lys i dag, for alle ofrene for denne grusomme katastrofen, og oppfordrer dere alle til å la et lys brenne i dag.

I lys av artikkelen nå kommer supermånen, er dette den katastrofen som skal komme den 19 mars, eller vil det komme enda en?



Det er uvisst hvor mange som er savnet selv om tallene sier rundt 1000 nå. Det er garantert mange flere. Det er utrolig å raskt denne bølgen feide over byene, det var tydeligvis MANGE som ikke var forberedte på denne katastrofen.

Hvilke ringvirkninger vil dette få framover, i verden? Japan vil merke dette på økonomien, og japan er et foregangsland når det gjelder å utvikle teknologi. Jeg vil jo tro at det vil ha en stor påvirkning på inflasjonen, og om Japan får seg en knekk økonomisk så vil vi merke det her hjemme. Men om vi må betale noen kroner ekstra for en ipod, så overlever vi det, om vi kan være med å bidra til at Japan kommer seg på beina igjen. Men noe sier meg at Japan har noen reserver å gå på men er det nok?

Selv de sterkeste og rikeste landene vil slite etter en sånn katastrofe. Det er enorme ødeleggelser, og ikke minst så er hele landet såret og svekket nå. Det vil komme en tid med apati og det er unntakstilstander.

Japan har visst om i alle år at det vil komme flere skjelv. Det har vært skjelv og det vil komme flere.

Men Japan vil stå opp igjen sterkere enn noen sinne. Men hvor lang tid vil det gå?

Hva tror du om dette? hva slags ringvirkninger vil dette ha på verden, og vil Japan stå over denne krisen?





Allerede nå  har det blitt oppdatert på wikipedia om jordskjelvet den 11 mars.


lørdag 5. mars 2011

De syke blir også syke



Jeg er så og si aldri syk av influensa eller forkjølelse eller halsbetennelse eller noe, jeg har hatt syke folk rundt meg men det biter ikke på meg.

Nå har jeg vel skrytt av det lenge nok for jeg våkna opp i går morges med en kaktus i halsen.

Å ha influensavondt i kroppen var igrunnen ikke det verste, for dent typen influensavondt som alle er vant til når de har influensa, den har jeg jo hatt daglig i mange år.

Men her skriver jeg litt av mine egne tips til hvordan komme seg gjennom en sånn "syke".


Løp og kjøp. Denne her funka faktisk for min hals. Den koster en femtilapp på apoteket men absolutt verdt det.


Paracet og ibux hver 4 time. Gjennom hele dagen.


Hold deg varm. Ha på en god hals gjennom dagen og ikke ha gjennomtrekk.

Drikk mye



C vitaminer, brusetabletter, de får du på apoteket, og jeg tar flere glass av de i løpet av dagen. Jeg føler at det går fortere over da og jeg får mere energi.

Spis! Kroppen din vil ikke gjøre den samme jobben med å kvitte seg med dritten, om du lar være å spise, da går bare prosessen senere. Men få nå i deg noe SKIKKELIG mat , hjelper lite med chips og sjokolade.. men det har du vel ikke lyst på alikevel så..

God bedring!




torsdag 3. mars 2011

Er det fremdeles folk som betaler for vanlig Telenor fasttelefon??




I vg i dag står det om at det er så dyrt med fast telefon, jeg har hatt mitt tellio abonnement i årevis nå, det er en såkalt ip telefon, det vil si, du beholder din vanlige telefon, du beholder ditt telefonnr, det eneste du trenger er INTERNETT og hvem har ikke det i dag?


Jeg betaler 159 kroner i måneden, da ringer jeg omtrent til hele verden, og betaler fremdeles 159 kroner! Når mine foreldre er på sydentur, noe de er MYE, så får jeg bare tlf nr til hotellet så ringer jeg og vi skravler hver dag. Fremdeles 159 kr...

De som er fra polen og jobber i Norge, hvorfor har ikke fler av de Telio, de kan ringe hjem hver dag uten å betale mere enn 159 kr...

Jeg ringer til offentlige kontorer, jeg ringer rundt å hører på priser på ting, jeg bruker fast telefonen MYE og har bare en fast pris.

Greit nok det gjelder ikke for 820 nr og mobiltelefoner, men alikevel, jeg sparer TUSENER i året!

Hvorfor er folk så redde for å ha ip telefon, det er ikke det granne skummelt! Er bare å ringe telio det og du kan beholde ditt gamle nr.

Dette innlegget får jeg ikke EN KRONE betalt fra Telio for å skrive heller, så det så :-) Jeg sier bare at dette er Norges billigste telefon abonnement, og det er galskap hva folk betaler for en fasttelefon.

onsdag 2. mars 2011

En sofadag




Jeg ville sagt at  i dag har jeg ikke gjort NOENTING. Nei jeg har vel ikke gjort så mye fysisk. Jeg har faktisk ikke løfta en finger, har ikke engang rydda et glass inn i oppvaskmaskinen.

Og så kjenner jeg på følelsen av dårlig samvittighet da, som alle andre husmødre, men, så kom jeg på noe:



Jeg HAR faktisk gjort MYE  i dag! Jeg har ved å bare ligge strak på sofaen, klart å glede noen, få fram smilet på noen, få noen til å le, som trengte seg en latter, jeg har fått TENKT mye, sett noen løsninger på enkelte ting, og jeg har fått engasjert både meg selv og mange andre.


Jeg har tenkt på noe annet også.


Det som har med alt det man vil gjøre... trene, slanke seg, osv.... Hvorfor er vi så avhengig av:

Noen som vi kan trene sammen med. Noen som vil slanke seg sammen med. JO, det ER en ekstra motivasjon!

Men jeg har kommet til en konklusjon, som nok har sittet langt inne, men den er SANN! man KOMMER ingen vei ved å hele tiden måtte gjøre det sammen med noen, for vi slanker oss jo for vår egen del, sant?

Vi vil jo endre livsstilen vår for vår egen del? Vi er avhengig også av at noen skryter av oss, og motiverer oss, men er det ikke motivasjon nok at du faktisk føler deg BEDRE? Hvorfor venter du med å legge om livsstilen din, når du vet det er bra for deg?

Du har vel prøvd det før, og du følte deg bedre sant?

Jeg har en Yoga video men den ligger der den. Jeg har hele dagene men jeg gjør det ikke. Hvorfor ikke? hvorfor er jeg så giddalaus?

Jeg tror jeg vil lage meg en kalender, der jeg setter opp avtaler med meg selv, Stor og tydelig og henger den på kjøleskapet. Man får ikke noe trim eller luft av å ligge på sofaen.


Men gud å deilig det er å unne seg det, og kunne gjøre det akkurat når man vil. Jeg tror på at jeg lager avtaler med meg selv jeg, framover. Og jeg SKAL legge inn disse datene med meg selv der jeg ligger på sofaen og leker filosof, og kommuniserer med hele verden. Det er lov å synke ned i sofaen eller under dyna og bare tenke litt en dag. Dagens stressende samfunn gjør at vi ikke så ofte får tid til å sette oss ned å tenke over ting.


Er det mest å å spare med Coop, - eller Trumf kort??





Artikkelen i Vg i dag  Skriver om de forskjellige rabattkortene og jeg må ærlig si at etter å ha lest den så ble jeg jammen ikke mye klokere. Jeg har tenkt mange ganger på om det egentlig lønner seg å slavisk handle på coop, og få disse små prosentene, for hvert år så tar jeg ut ca 2000 kr i kjøpe utbytte. Men da vi så på oversikten hvor mye vi faktisk har handlet av drivstoff,og matvarer så fikk vi bakoversveis. Da var de to tusen jammen ikke mye!

LØNNER DET SEG MEST Å BRUKE COOP ELLER TRUMF?
Related Posts with Thumbnails