tirsdag 28. desember 2010

Er du redd for smerten?



Smertefrykt

Er du redd for smerten..? Etter at jeg var på smerteklinikken, har jeg begynt å tenke litt..
Når du er redd for en smerte i en arm, i ei hånd, vil du automatisk unngå å løfte noe med denne, ikke sant? tenk gjennom hvor mange ting i løpet av en dag du helst unngår å gjøre, fordi det gjør så vondt.
Og hvis du MÅ ta de bære posene fulle av matvarer, og bære de ut, så er du helt gåen i armer og skuldre og nakke når du kommer hjem, sant?

Resultatet blir at du vil slutte å bruke de musklene/leddene som gjør vondt, fordi vi frykter smerten, vi ønsker den så langt dit pepperen gror..
Men er det riktig?

Det er ikke det. Kroppen vår trenger å bevege seg, alle leddene trenger bevegelse, og musklene våre trenger litt motstand, hvis ikke så svinner vi hen.. og alle vi i denne gruppa, vi er unge og har enda maange år å leve, og vil vi la kroppen svinne hen, og havne i rullestol?

For om vi havner i rullestol er det en mulighet for at årsaken til det, er at musklene våre svinner hen fordi vi ikke bruker dem, fordi vi er redd for smerten. Til slutt vil vi bli så svake at vi ender opp fullstendig invalide.
Så jeg vil be dere alle, om å tenke over, denne frykten for smerten. Er posen tung, og gjør det vondt å bære den, så bær den. Men for å gjøre det så må du bli venner med smerten, og akseptere den som en del av ditt liv. Noen ganger må du UTFORDRE DEN og andre ganger må du pleie den, ved å la armene hvile litt. Men ikke glem å gi den utfordringer. .

For hvordan liker du at noen styrer livet ditt? ikke la frykten for smerten ta over livet ditt. Ikke la smerten bestemme om du skal ut å more deg litt, eller gå ut å handle litt, eller strekke armene opp mot det som er øverst på hylla. Smerten gjør vondt, men den kan ikke ødelegge deg, eller gjøre deg verre..
Tør du å utfordre han?(smerten)

2 kommentarer:

  1. Du er flink Ingunn som driver en så opplysende blogg. Det vitner gså om at du setter deg inn i det du skriver om-hvilket er så fornuftig:) Stå på:)

    SvarSlett
  2. Tusen takk Benja for hyggelig kommentar:-)

    SvarSlett

Takk for at du legger ned en kommentar i bloggen min :-)

Related Posts with Thumbnails