fredag 11. mars 2011

Japans økonomi står i fare?





Først, mine tanker til alle de som har mistet noen, til de som har mistet hjemmet sitt, til alle de som er der ute såret.

Jeg tenner et lys i dag, for alle ofrene for denne grusomme katastrofen, og oppfordrer dere alle til å la et lys brenne i dag.

I lys av artikkelen nå kommer supermånen, er dette den katastrofen som skal komme den 19 mars, eller vil det komme enda en?



Det er uvisst hvor mange som er savnet selv om tallene sier rundt 1000 nå. Det er garantert mange flere. Det er utrolig å raskt denne bølgen feide over byene, det var tydeligvis MANGE som ikke var forberedte på denne katastrofen.

Hvilke ringvirkninger vil dette få framover, i verden? Japan vil merke dette på økonomien, og japan er et foregangsland når det gjelder å utvikle teknologi. Jeg vil jo tro at det vil ha en stor påvirkning på inflasjonen, og om Japan får seg en knekk økonomisk så vil vi merke det her hjemme. Men om vi må betale noen kroner ekstra for en ipod, så overlever vi det, om vi kan være med å bidra til at Japan kommer seg på beina igjen. Men noe sier meg at Japan har noen reserver å gå på men er det nok?

Selv de sterkeste og rikeste landene vil slite etter en sånn katastrofe. Det er enorme ødeleggelser, og ikke minst så er hele landet såret og svekket nå. Det vil komme en tid med apati og det er unntakstilstander.

Japan har visst om i alle år at det vil komme flere skjelv. Det har vært skjelv og det vil komme flere.

Men Japan vil stå opp igjen sterkere enn noen sinne. Men hvor lang tid vil det gå?

Hva tror du om dette? hva slags ringvirkninger vil dette ha på verden, og vil Japan stå over denne krisen?





Allerede nå  har det blitt oppdatert på wikipedia om jordskjelvet den 11 mars.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger ned en kommentar i bloggen min :-)

Related Posts with Thumbnails