mandag 11. oktober 2010

Nav








§ 7. Taushetsplikt
       Enhver som utfører tjeneste eller arbeid for Arbeids- og velferdsetaten etter denne loven, har taushetsplikt etter forvaltningsloven §§ 13 til 13 e. Taushetsplikten gjelder også fødested, fødselsdato, personnummer, statsborgerforhold, sivilstand, yrke, bosted og arbeidssted. Bestemmelsene i forvaltningsloven § 13 b nr. 5 og 6 gjelder ikke. Det kan bare gjøres unntak fra taushetsplikten når dette følger av bestemmelsene i andre til femte ledd eller av andre bestemmelser gitt i eller i medhold av lov.







Kronikkillustrasjon til Navs internmagasin MEMU. Roar Wangberg står bak kronikken som tar for seg hvordan  Nav skal vere ein god støttespiller.



Trygderetten kritiserer Nav

Jeg håper virkelig, at arbeidsforholdene på Nav blir bedre, slik at hver enkelt saksbehandler kan gjøre en bedre jobb ovenfor brukerne. Det er forferdelig slitsomt å stå i kø på Nav, vente i måneder på en avgjørelse, det er NEDVERDIGENDE å ikke bli trodd, når man har utskrifter av journalen i papirbunken man har levert inn. SÅ sitter Nav sin rådgivende lege og bestemmer at du har ikke prøvd nok.. eller at du er for ung... Det fins faktisk ingen alder på uførhet. Man kan bli syk hele livet uansett alder. Og hvem kan stille deg til doms for hvor mye du har prøvd, hva er relativt i forhold til lidelsen din, hvor mye du har prøvd? uansett å mye du har prøvd, så har man vel prøvd så mye kan KAN og EVNER og ORKER... alle saker har sin egen side.

5 kommentarer:

  1. Fantastisk bra skrevet dette :)Du er bare sååå flink til å utrykke deg med ord.
    Er helt enig med deg i at NAV er ett stort kaos. Feks: Man leverer inn sykemld,venter spendt på pengene. Når de ikke kommer som de skal så ringer man. Da viser det seg at de har rotet vekk papirene fra legen,og sier at det er din egen oppgaveom du vil ha pengene å skaffe nye selv om det er DE som har surret.
    Dette skjer 3 mnd på rad. Er ikke rart folk mister tilliten til NAV

    SvarSlett
  2. Veldig tragisk at man må utlevere seg på en slik måte med folk rundt seg på alle kanter! Man velger slett ikke å havne i nav's hjelpende hender frivillig!

    SvarSlett
  3. Flott skreve!

    Har angst kvar gang eg skal ha kontakt med NAV, dei har jo null kontroll eller ikkje peiling på kva ein spør om..

    SvarSlett
  4. IngerLIse, det er synd at det er sånn, du er dessverre ikke alene om den angsten for nav, det er ikke slik det skal være, og sikkert ikke slik ment bak ideen om å slå sammen alle disse instansene til en NAV.

    SvarSlett
  5. Her i Norge "skal man ikke kunne være fattig", man skal heller ikke ha en usynlig sykdom. Det bekrefter ikke den synkende norske selv-identiteten.

    Det store fallet mellom de kjente stolene blir uunngåelig, og en blir selv syndebukken for statens mangler.

    SvarSlett

Takk for at du legger ned en kommentar i bloggen min :-)

Related Posts with Thumbnails